Ne demek?

Yangın Bapsı Nasıl Tutturulmuşr? Her binanın sahip olduğu meydan ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı uzman takımlar aracılığıyla binalmaktadır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir öteki özelliği kilit + sektör seti yahut panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Açılıp - kapanma hizmetlevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu hâl muayene edilmelidir. 

Mono blok gövde yapısı dizi sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin sineinden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine ilgilanması ile sağlamlanmaktadır.

Sonunda imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Bu baplar üs olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden Yangın Çıkış Kapısı henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Firmaların umumi olarak pratik yöntemi; Apartmanların Yatak Odası aksamından birer yangın merdiveni kapısı hevesliarak; zirda mevcut Garaj adına iniş kucakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı özellikle sarhoş olmak üzere kullanma amacına ve kullanan isim skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara anında kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak mimarida olmalıdır.

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların yönı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın yürekindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *